Lojistik sektörü ContiPressureCheck ile zamandan ve maliyetten tasarruf ediyor

Bu haber 05 Şubat 2019 - 10:17 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Lojistik sektörü ContiPressureCheck ile zamandan ve maliyetten tasarruf ediyor

Lojistik, nakliye, inşaat gibi sektörlerin en büyük giderlerinden birini lastik kayıpları oluşturuyor. Continental’in lastik basıncı izleme sistemi ContiPressureCheck™ beklenmeyen lastik kayıplarını önleyerek, filolara zamandan ve maliyetten tasarruf sağlıyor.

Lojistik, nakliye, inşaat gibi sektörlerde işletmeler için hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağlamak, günümüzde daha da önem kazanıyor. Continental’in lastik basıncı izleme sistemi ContiPressureCheck™, filoların en büyük gider kalemlerinden olan lastik kaybını önleyerek, genel işletim maliyetini düşürmelerine yardımcı oluyor. ContiPressureCheck™, lastiğe monte edilen sensörler aracılığıyla lastik basınç ve sıcaklığını anlık olarak bildiriyor ve lastik takibini anlık olarak mümkün kılıyor. Sistem ayrıca istenmeyen bir durum olduğunda lastiğe erken müdahale edilmesine imkân tanıyor. Böylece hem sürücü hem de araç güvenliği sağlanmış oluyor.

‘İki yıldır hiç lastik kaybı yaşamadık!’

30 kişilik ekibi ve 11 araçlık lojistik parkıyla Mersin’den Türkiye’nin dört bir yanına lojistik hizmeti veren Nesa Lastik, beklenmeyen lastik kayıplarını önlemek için Continental ContiPressureCheck™ kullanıyor. 4 aracına taktırdığı ContiPressureCheck ile zamandan ve maliyetten tasarruf ettiğini söyleyen Nesa Lastik’in sahibi Cumhur Şanlı, lojistik sektörünün en büyük gideri olan lastik kayıplarından bu sistemle kurtulduklarını vurguluyor: İki yıldır kullandığımız araçlarda bugüne kadar hiçbir lastik kaybımız olmadı. Lastiklerde hava kaybı olursa veya lastik aşırı ısınırsa, sistem şoförü anında haberdar ediyor. Şoför de hızla aksiyon alıp mevcut durumu iyileştiriyor. Bu sayede lastiğin aşınması ve patlaması önlenmiş oluyor. Araçlarımız yurdun dört bir tarafında çalışıyor. ContiPressureCheck™ ile performansımız yükseldi, maliyetlerimiz düştü, duruş sürelerimiz de azalmış oldu.”

ContiPressureCheck™ ile iş takibi kolaylaşıyor

ContiPressureCheck™, lastiğin içine monte edilen ve lastik değiştiğinde de yeni lastiğe kolayca takılabilen bir sistem. Pil ömrü 6 yıl veya yaklaşık olarak 600.000 km olan sensörlerle çalışan ContiPressureCheck™, tüm araçlara uyumlu halde sunuluyor. İşletme maliyetlerinin azalmasına yardımcı olan sistem, hem yakıt verimliliğini artırıyor hem de lastik kaynaklı yolda kalma riskini ortadan kaldırıyor.

Continental hakkında:

Continental, insanların ve ürünlerinin sürdürülebilir ve bağlantılı hareketliliği için öncü teknolojiler ve hizmetler geliştiriyor. 1871’de kurulan teknoloji şirketi; araçlar, makineler, trafik ve ulaşım için güvenli, verimli, akıllı ve ekonomik çözümler sunuyor. 2018 yılında 44,4 milyar Euro’luk ciro gerçekleştiren Continental, 61 ülkede 244 binden fazla çalışanı istihdam ediyor.

Lastik bölümü hakkında:

Continental Lastik Bölümü, dünya çapında 24 üretim ve geliştirme merkezine sahiptir. Yaklaşık 54 bin çalışanıyla lider lastik üreticilerinden biri olan bu bölüm 2017 yılında 11,3 milyar Euro’luk satış gerçekleştirdi. Continental, lastik üretiminde teknoloji liderleri arasında yer alıyor ve binek otomobiller, ticari araçlar ve iki tekerlekli araçlar için geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Ar-Ge’ye yapılan sürekli yatırım sayesinde Continental; güvenli, uygun maliyetli ve ekolojik açıdan verimli bir hareketliliğe büyük katkı sağlamaktadır. Lastik bölümünün portföyü, lastik ticareti ve filo uygulamaları için servisler ile ticari araç lastikleri için dijital yönetim sistemlerini içerir.

Otomobil ve Ticari Araç Lastiği bölümü

Dünya çapında en büyük kamyon, otobüs ve endüstriyel lastik üreticilerinden biri olan Continental, sürekli gelişen ve büyüyen geniş ürün yelpazesi, hizmetleri ve çözümleri ile faaliyet göstermektedir.

Continental için Yeni Basın Portalı

Continental’in yenilenen basın portalına www.continental-press.com web adresinden ulaşabilirsiniz. Continental Media Center’da bulunan basın bültenleri, resimler, videolar ve Continental’in sosyal medya hesaplarına erişim yenilenen web sitesinden sağlanacaktır. Akıllı arama, farklı formatlarda doküman indirme ve daha sonra yapılacak dokuman indirme işlemleri için özel klasör oluşturma seçenekleri de yenilikler arasında yer alıyor. Ayrıca, yeni basın portalının mobil cihazlardaki kullanımı ise oldukça kolay. Denemek için www.continental-press.comlinkini ziyaret edebilirsiniz.